Submenu

White Tie Etiquette

Een rokkostuum wordt gedragen op formele feesten, gala's en bij ceremoniële gebeurtenissen waarbij de dresscode White Tie is. Een compleet rokkostuum bestaat uit een rokjas (black dress coat/ tailcoat) met puntige revers en lange panden, een gesteven hemd met opstaande boord (vleugel kraag, vadermoordenaar*), een wit vest, een witte vlinderdas en een zwarte broek met enkele galon aan de zijkant. Bij Gents kunt u dit gehele pakket bestellen.

Het rokkostuum, ook wel white tie genoemd, is de meest klassieke avondkledij voor de man. Een rokkostuum wordt veelal gedragen door orkestlieden, paranimfen, studenten, vrijmetselaars en (ballroom) dansers.

De rokjas is voorzien van 6 stoffen knopen aan de voorkant, heeft puntige satijnen revers en lange panden aan de achterkant. De rokjas wordt te allen tijde open gedragen.

De rokbroek is een zwarte broek met een galon aan de zijkant en verstelknopen op de broeksband. Een riem dragen om een rokboek is uit den boze, bretels zijn echter aan te raden voor de gewenste hoogte/pasvorm. Een compleet rokkostuum bestaat uit een rokjas, rokbroek, rokhemd, rokvest, manchetknopen en een witte strik of nog klassieker een witte zelfstrikker. Parelmoer borstknopen en manchetknopen zijn de puntjes op de i.

Officieel worden er lakschoenen onder het rokkostuum gedragen met klassieke zwarte kniekousen. Handschoenen zijn optioneel (wit of grijs).