Filter op

2 artikelen gevonden.

Mix je maat

Doelgroep

Maat

Kleur

Prijs

Materiaal

Heren / Dames

***
Pasvorm

Staat er een chic gala, een klassiek diner of een andere formele gelegenheid voor de deur? Of heb je een uitnodiging ontvangen met de termen White Tie en Cravate Blanche? Neem dan eens een kijkje in onze rokkostuum collectie.

De rokkostuum jas
Een rokjas is het chicste jasje dat een man kan dragen. De White Tie dresscode die daarbij hoort is erg kieskeurig en daarom enkel bedoeld voor bijzondere gelegenheden. Hierdoor zal je volgens de etiquette nooit iemand in een rokjas zien verschijnen tijdens het werk. Let er goed op dat u de White Tie dresscode niet verwart met Black Tie. Bij Black Tie verschijn je in een donkere smoking.

De rokkostuum jas is een stijlvol kledingstuk met een traditionele uitstraling. Dit chique herenjasje is volledig uitgevoerd in het zwart en is gemaakt van dezelfde stof als de pantalon. Je herkent een rokjas aan de lange panden die aan de achterzijde langer uitvallen dan aan de voorzijde. Een ander kenmerk is de satijnen afwerking. Het jasje is namelijk voorzien van puntige revers. Dit zijn de glanzende teruggevouwen randen die in het verlengde van de kraag doorlopen. De puntige vorm van de revers zorgen voor een formele en klassieke look.

De achterzijde van het jasje is voorzien van 2 knopen. Dit zijn stoffen knopen die ook aan de voorzijde van het jasje zitten gevestigd. Aan de voorzijde tel je 6 knopen. Ondanks de reeks knopen wordt een rokjas altijd open gedragen. Hierdoor is het piqué rokvest en het overhemd wat je eronder draagt goed zichtbaar. Verder is de voorzijde van het jasje vrij kort, waardoor het rokvest er een paar centimeter onderuit steekt. Ook is de rokjas voorzien van een borstzak. Hier zou je een pochet in kunnen dragen, maar dit is niet verplicht. 

Maak jouw kostuum compleet
Een rokkostuum jas combineer je eigenlijk altijd met een wit overhemd dat is gemaakt van de katoensoort piqué. Dit gesteven overhemd kun je herkennen aan de opstaande kraag, oftewel de perfecte kraag voor formele gelegenheden. Het gilet dat bij een rokjas hoort is gemaakt van dezelfde stof als het overhemd en is erg laag uitgesneden. Andere bijbehorende accessoires zijn de klassieke lakschoenen, witte lange galahandschoenen en de witte vlinderdas die uiteraard niet mag ontbreken!

 

Het materiaal en de maten
De colbert is gemaakt van een aangename wolmix. De mix bestaat uit 65% polyester, 25% viscose en 10% wol. De maten die wij hanteren lopen uiteen van normale maten tot lengtematen en kwartmaten. De maten 42 t/m 60 zijn bedoeld voor heren met een doorsnee postuur. De lange man kan kiezen tussen de reeks maten 94 t/m 114. Ook voor de forse mannen bieden wij wat wils. Zij kunnen kiezen voor de kwartmaten 24 t/m 31.

GENTS is specialist in formele herenkleding. Naast onze uitgebreide kennis en expertise in gelegenheidskleding profiteert u ook van onze aantrekkelijke prijzen. Tevens zijn de rokjassen van uitstekende kwaliteit en hebben een klassieke uitstraling. Heb jij jouw GENTS rokjas al in de kast hangen?