Smokings
Filter op

19 artikelen gevonden.

Doelgroep

Maat

Confectie maten

Kwart maten

Lengte maten

Pasvorm

Materiaal

Kleur

Prijs

Pakken

Mix je maat

Heren / Dames

Smokings verkrijgbaar in twee stijlen

De smokings die gedragen worden door heren bij onder andere ‘black tie’ evenementen zijn over het algemeen te verdelen in twee groepen. Het verschil tussen de soorten smokings heeft te maken met de manier waarop de kraag gesneden is. De ene groep bestaat uit smokings met shawlkraag. De smoking in kwestie is klassiek uitgesneden met een dikkere kraag die doet denken aan een shawl. Vandaar de naam ‘shawl’. Over het algemeen heeft deze smoking een wat ruimere fit dan de moderne slim fit smokings.

Naast de shawlkraag zijn er ook smokings verkrijgbaar waarvan de kraag uitloopt in een punt. Deze variant lijkt het meeste op de traditionele jas van een pak. De satijnen kraag geeft echter duidelijk aan dat het gaat om een jas van een smoking en niet van een alledaags pak. De kraag van een smoking is altijd van klassiek satijn. Dit geldt dus zowel voor de shawlkraag als de punt kraag.

Kenmerken van een nette smoking

Het colbert van een smoking heeft dus altijd een klassieke satijnen kraag. Dat is echter niet het enige karakteristieke aan de jas van een smoking. Zo is de rechterkant van de colbert voorzien van een ticket pocket. Deze is tevens afgewerkt met satijn. Uiteraard is een smoking niet compleet zonder bijpassende pantalon. Een pantalon die onder een smoking gedragen mag worden herken je altijd. De buitennaad van de pantalon is namelijk afgewerkt met smalle strook satijn, genaamd galon.

Maak de smoking compleet met een traditioneel wit smokinghemd, bijbehorende manchetknopen en lange zwarte kniekousen. Bovendien is het traditie om smokings in combinatie met zwarte lakschoenen te dragen en uiteraard de fameuze ‘black tie’, oftewel de zwarte strik. Wanneer je helemaal voor de klassieke smoking stijl wil gaan, draag dan ook de cumberband in combinatie met een wit pochet.

Smokings kopen op GENTS

Het aanschaffen van een nette smoking hoeft niet lastig te zijn. Op GENTS vind je een aantal verschillende complete sets en uiteraard zijn ook alle onderdelen van de smoking los verkrijgbaar. De sets zijn handig wanneer je nog helemaal geen smokings bezit. Zo is er de basis smoking set met shawlkraag of puntkraag. Is het een zeer luxe feest? Dan is het zeker aan te raden om een smoking deluxe set van GENTS aan te schaffen. De smoking sets bestaat uit een smoking jas, pantalon, smokinghemd en zwarte strik. Wanneer je op zoek bent naar nette smokings, ben je bij GENTS aan het juiste adres.