Submenu

Ruilen & Retourneren

RUILEN

Is de maat niet goed, bekijk de MAATWIJZER
Of vraag het aan klantenservice@gents.nl. Je kan jouw bestelling binnen 30 dagen ruilen.

De artikelen dienen ongedragen te zijn met alle labels bevestigd indien redelijkerwijs mogelijk.
Het herroepingsrecht gaat in op de dag na aflevering. Er zijn hiervoor 2 mogelijkheden: 
 • Langs gaan in 1 van onze winkels, klik hier voor een overzicht waar onze winkels gevestigd zijn 
  Hier krijg je professioneel advies en ga je met de juiste maat naar huis.
 • Terug sturen en de juiste maat ontvangen. Je kan het pakket sturen naar: Gents B.V. Lemelerbergweg 15, 1101 AJ Amsterdam  Wij preferen dat je het retourformulier download uit je account.

Wil je het artikel kosteloos in één van de GENTS-winkels ruilen, dan dien je de (geprinte) bevestigingsmail mee te nemen.
LET OP! Het kan zijn dat het gewenste artikel in de desbetreffende winkel niet op voorraad is. Informeer vooraf om teleurstellingen te voorkomen.

Ruilen door middel van het pakket retour sturen kan eenmalig, daarna zal er extra verzendkosten van € 6,95 in rekening worden gebracht.
Het pakket dient gefrankeerd te zijn. Ongefrankeerde pakketten kunnen wij niet in ontvangst nemen. 
 

RUILEN vanuit België

Gunstig tarief vanuit België naar Nederland: €8,70

Voor onze Belgische klanten hebben wij een afspraak gemaakt met onze verzender POSTNL. Normaliter kost een retourpakket vanuit België met BEPOST naar Nederland rond €16,-. GENTS heeft een afspraak gemaakt met POSTNL dat onze Belgische klanten pakketten retour kunnen sturen voor een gereduceerd tarief. In plaats van €16,- vóór €8,70.

 Er zal een betaallink gestuurd worden voor het te betalen bedrag.

 Dit kan aangevraagd worden middels een email te sturen naar klantenservice@gents.nl.

RETOURNEREN

 • Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
  De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

   

  Je kan hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden RETOURFORMULIER voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht.
  Je kant ook gebruik kan make van het Europees modelformulier. Deze kan je vinden onderaan in de Algemene voorwaarden.

  Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
 • Je kan het pakket sturen naar: Gents B.V. Lemelerbergweg 15, 1101 AJ Amsterdam

RETOURNEREN vanuit België

Gunstig tarief vanuit België naar Nederland: €8,70

Voor onze Belgische klanten hebben wij een afspraak gemaakt met onze verzender POSTNL. Normaliter kost een retourpakket vanuit België met BEPOST naar Nederland rond €16,-. GENTS heeft een afspraak gemaakt met POSTNL dat onze Belgische klanten pakketten retour kunnen sturen voor een gereduceerd tarief. In plaats van €16,- vóór €8,70.

Het bedrag zal afgetrokken worden van het retourbedrag.

Dit kan aangevraagd worden middels een email te sturen naar klantenservice@gents.nl.

 
 
Gevolgen van de herroeping 
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddels als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.


De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Indien het retour afzender is gestuurd zal er € 6,95 in rekening gebracht worden. Voor landen buiten Nederland zal dit 15 euro bedragen.

 • Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen."

 

 • Voor een correcte afhandeling dient u het ruil/retour/herroepingsformulier volledig en correct in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.
  Klik hier om het ruil/retour/herroepingsformulier nogmaals te verkrijgen 

 

 •  Je kan het pakket afleveren bij ons in de winkel. Dit heeft het voordeel dat u dan retourkosten bespaard. Klik hier voor een overzicht waar onze winkels gevestigd zijn.
 • Wellicht kunnen wij je interesseren voor een ander product. Zo niet kan je, je geld zo spoedig mogelijk terug krijgen op uw bankrekening (binnen uiterlijk 5 werkdagen wanneer besteld met IDEAL, en uiterlijk binnen 14 dagen wanneer besteld met credit card). Je laat jouw geretourneerde producten achter in de winkel.
 • Let erop dat u het pakket voldoende frankeert. Onvoldoende gefrankeerde pakketten komen voor uw rekening. Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen teruggestort op uw bankrekening of creditcard. Voor verdere vragen kunt u terecht bij onze klantenservice
 • Indien het aankoopbedrag onder de €50,- uitkomt zal de reguliere verzendkosten in rekening gebracht worden.
 • Indien het aankoopbedrag onder het minimale bestel bedrag (kortingsbon) uitkomt, zal het kortingsbedrag van het aankoopbedrag afgehaald worden.


RETOURNEREN WINKELS

Voor artikelen die in onze fysieke winkels zijn gekocht geldt dat de artikelen alleen geruild kunnen worden of dat u een waardebon kan ontvangen. De waardebon kunt u vrij besteden in één van de GENTS-winkels