Submenu

Ruilen & Retourneren

Mocht jouw bestelling toch niet helemaal naar wens zijn helpen wij jou graag met het vinden van een alternatief. Je kunt hiervoor tijdens kantooruren contact opnemen via de chatfunctie op onze website of via 020-7529869. Je kunt 24/7 contact opnemen via klantenservice@gents.nl. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste maat, pasvorm, kleur of artikel en natuurlijk bij andere vragen.

 

Artikelen gekocht in onze webshop:
Voor artikelen die in onze webshop zijn gekocht geldt een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze periode kun je zonder opgaaf van redenen artikelen ruilen en retourneren. Ruilen of retourneren ná deze 14 dagen kan tot 30 dagen na ontvangst maar alleen indien dit in de eerste 14 dagen na ontvangst schriftelijk bij GENTS is aangegeven. De artikelen dienen ongedragen te zijn met alle labels bevestigd. Terugbetaling voor retour wordt binnen 14 dagen na ontvangst door GENTS uitgevoerd.

Artikelen gekocht in onze webshop kunnen op twee manieren geruild/geretourneerd worden:

 • Gratis in een van onze fysieke winkels
  Hierbij dient een ingevuld retourformulier en de factuur meegenomen te worden. In de meeste gevallen heb je een retourformulier ontvangen bij jouw bestelling. Anders is deze hier te downloaden. Klik hier voor een winkel bij jou in de buurt en de desbetreffende openingstijden.
 • Zelf versturen naar ons magazijn (verzendkosten voor eigen rekening)
  Het is ook mogelijk om artikelen zelf retour te sturen naar ons magazijn. De verzendkosten zijn hierbij voor eigen rekening. Via onze retourpartner Returnista kun je eenvoudig én voordelig naar ons versturen vanuit heel Europa. Je hebt geen printer nodig en je kunt er zelfs voor kiezen om het pakket op te laten halen. Klik op onderstaande link om jouw retourzending aan te melden via Returnista.

https://gents.returnista.nl/ 

 

Artikelen gekocht in een fysieke winkel:
Voor artikelen die in onze fysieke winkels zijn gekocht geldt dat de artikelen alleen geruild kunnen worden voor andere artikelen en/of een waardebon. De waardebon kun je vrij besteden in één van de fysieke GENTS-winkels. Ruilen of ontvangen van een waardebon kan binnen 8 dagen na datum van aanschaf. Ga hiervoor naar de desbetreffende winkel met de originele aankoopbon. De artikelen dienen ongedragen te zijn met alle labels bevestigd. *

 

 

 

* Lees hieronder verder voor onze volledige retourvoorwaarden.

 

Gevolgen van de herroeping 
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Indien het retour afzender is gestuurd zal er € 6,95 in rekening gebracht worden. Voor landen buiten Nederland zal dit 15 euro bedragen.

 

 • Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen."

 

 • Voor een correcte afhandeling dien je het ruil/retour/herroepingsformulier volledig en correct in te vullen. Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.
  Klik hier om het ruil/retour/herroepingsformulier nogmaals te verkrijgen 

 

 • Je kan het pakket afleveren bij ons in de winkel. Dit heeft het voordeel dat u dan retourkosten bespaard. Klik hier voor een overzicht waar onze winkels gevestigd zijn.
 • Wellicht kunnen wij je interesseren voor een ander product. Zo niet kan je, je geld zo spoedig mogelijk terug krijgen op jouw bankrekening (binnen uiterlijk 5 werkdagen wanneer betaald met IDEAL, en uiterlijk binnen 14 dagen wanneer besteld met credit card). Je laat jouw geretourneerde producten achter in de winkel.
 • Let erop dat je het pakket voldoende frankeert. Onvoldoende gefrankeerde pakketten komen voor jouw rekening. Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen teruggestort op jouw bankrekening of creditcard. Voor verdere vragen kunt je terecht bij onze klantenservice
 • Indien het aankoopbedrag onder de €50,- uitkomt zal de reguliere verzendkosten in rekening gebracht worden.
 • Indien het aankoopbedrag onder het minimale bestel bedrag (kortingsbon) uitkomt, zal het kortingsbedrag van het aankoopbedrag afgehaald worden.