Submenu

Ruilen & Retourneren

RUILEN

Is de maat niet goed, bekijk de MAATWIJZER
Of vraag het aan klantenservice@gents.nl U kunt u bestelling binnen 30 dagen ruilen.

De artikelen dienen ongedragen te zijn met alle labels bevestigd indien redelijkerwijs mogelijk.
Het herroepingsrecht gaat in op de dag na aflevering. Er zijn hiervoor 2 mogelijkheden: 
 • Langs gaan in 1 van onze winkels, klik hier voor een overzicht waar onze winkels gevestigd zijn 
  Hier krijgt u professioneel advies en gaat u met de juiste maat naar huis.
 • Terug sturen en de juiste maat ontvangen. U kunt het pakket sturen naar: Gents B.V. Lemelerbergweg 15, 1101 AJ Amsterdam

Wilt u het artikel kosteloos in één van de GENTS-winkels ruilen, dan dient u de (geprinte) bevestigingsmail mee te nemen.
LET OP! Het kan zijn dat het gewenste artikel in de desbetreffende winkel niet op voorraad is. Informeer vooraf om teleurstellingen te voorkomen.

Ruilen dmv het pakket retour sturen kan eenmalig, daarna zal er extra verzendkosten van € 7,50 in rekening worden gebracht.
Het pakket dient gefrankeerd te zijn. Ongefrankeerde pakketten kunnen wij niet in ontvangst nemen. RETOURNEREN

 • U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
  De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

   

  U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden RETOURFORMULIER voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht.
  U kunt ook gebruik kan make van het Europees modelformulier. Deze kunt u vinden onderaan in de Algemene voorwaarden PDF.

  Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
 
 
Gevolgen van de herroeping 
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddels als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.


 • U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen."

 

 • Voor een correcte afhandeling dient u het ruil/retour/herroepingsformulier volledig en correct in te vullen.
  Klik klik hier om het ruil/retour/herroepingsformulier nogmaals te verkrijgen

 

 •  U kunt het pakket afleveren bij ons in de winkel. Dit heeft het voordeel dat u dan retourkosten bespaard. Klik hier voor een overzicht waar onze winkels gevestigd zijn.
 • Wellicht kunnen wij u interesseren voor een ander product. Zo niet kunt u uw geld zo spoedig mogelijk terug krijgen op uw bankrekening (binnen uiterlijk 5 werkdagen wanneer besteld met IDEAL, en uiterlijk binnen 14 dagen wanneer besteld met credit card). U laat uw geretourneerde producten achter in de winkel.
 • Let erop dat u het pakket voldoende frankeert. Onvoldoende gefrankeerde pakketten komen voor uw rekening. Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen teruggestort op uw bankrekening of creditcard. Voor verdere vragen kunt u terecht bij onze klantenservice


RETOURNEREN WINKELS

Voor artikelen die in onze fysieke winkels zijn gekocht geldt dat de artikelen alleen geruild kunnen worden of dat u een waardebon kan ontvangen. De waardebon kunt u vrij besteden in één van de GENTS-winkels