Strikken

Strikken

34 products
Clear

Strikken

In feite is een strik een ander woord voor een vlinderdas. Strikken zijn namelijk een type das die veelal door heren gedragen wordt als onderdeel van een formeel kostuum. Beide benamingen voor strikken zijn logisch te verklaren. Zo wordt het een vlinderdas genoemd, omdat het simpelweg de uitstraling heeft van een vlinder. Daarnaast wordt het een strik genoemd, omdat je dit type das moet strikken. GENTS heeft een ruim assortiment strikken. Hierdoor zit er altijd wel een geschikt exemplaar tussen. Zo hebben wij vlinderdassen met een effen kleur of juist een patroon. Verder is het bij GENTS ook mogelijk om direct een strik en bijpassende manchetknopen te bestellen. Bij GENTS noemen wij dit een set strik manchet. Zo’n set garandeert dat jij goed voor de dag zal komen, zonder dat je zelf al te veel moeite hoeft te doen om bijpassende manchetknopen te vinden. Hieronder vind je het brede aanbod kant-en-klare strikken van GENTS.    

Wisselende populariteit van strikken

Bij de vlinderdas zie je nog het beste dat deze das en de stropdas van oorsprong een halsdoek waren. Vroeger droegen heren een vierkante doek bij de hals. Eerst lag deze doek simpel in de nek. Later werd de halsdoek in allerlei vormen gevouwen. Dit leidde uiteindelijk tot de huidige vorm van de strik. Sinds het einde van de negentiende eeuw zijn strikken vrijwel hetzelfde gebleven in vorm, maar de populariteit is erg wisselend geweest.

Zo werd de vlinderdas in eerste instantie als gelijkwaardig alternatief van de das gedragen. Deze status heeft de strik door de jaren heen verloren. Tegenwoordig worden strikken enkel nog gedragen bij bijzondere gelegenheden als accessoires van formele kostuums. De reden voor deze wisselende populariteit is vrij simpel. Niet veel mannen weten namelijk hoe ze een vlinderdas moeten strikken. Daarom kozen steeds meer heren door de jaren heen voor de simpele das en niet meer voor de strik.

Kant-en-klare vlinderdassen

GENTS begrijpt dat niet iedere man even handig is in het strikken van een vlinderdas. Daarom zijn er ook uitstekende kant-en-klare vlinderdassen te vinden in ons assortiment. Deze prachtige exemplaren zien eruit alsof jij echt zelf de das hebt geknoopt. Niets is namelijk zo lelijk als een kant-en-klare vlinderdas van slechte kwaliteit. Iedereen met een beetje stijlgevoel weet dat zo’n voorgestrikte das niet de beste optie is. Kies je toch voor zo’n exemplaar, kies dan voor een kant-en-klare vlinderdas van kwaliteit. In het assortiment van GENTS zijn uiteraard ook zelfstrik varianten te vinden.

Het correct dragen van de das

Over het algemeen wordt vandaag de dag een vlinderdas nog alleen gedragen bij formele avondkleding. Denk hierbij aan een smoking of rokkostuum. Bij deze formele kostuums is het namelijk afgesproken om een strik te dragen. Een andere das past niet bij de etiquette van de kleding in kwestie. Kan je zelf niet zo’n vlinderdas knopen? GENTS raadt in dat geval een prachtig kant-en-klaar exemplaar aan. Zo goed je nog steeds goed voor de dag en breek je geen enkele etiquette.

Strikken kopen op GENTS

Een zelfstrik bestaat uit een lint van zijde, polyester of katoen. Daarentegen bestaat een kant-en-klare vlinderdas uit een reeds gestrikte das met een manier waarop je het vast kan maken aan je overhemd. In het assortiment van GENTS vind je twee verschillende strikken. De een heeft een soort lint of band waarmee je de strik vast maakt en de ander bestaat uit een soort kliksysteem.

Bij GENTS kun je niet alleen een prachtige vlinderdas uitzoeken op basis van kleur of stikwijze. Het is ook mogelijk om aan te geven welk materiaal strik je zou willen. GENTS heeft namelijk strikken gemaakt van polyester en katoen. Ga je voor luxe? Overweeg dan strikken gemaakt van satijn of zijde. GENTS heeft voor iedereen wel een geschikt exemplaar in het assortiment. Dus neem gerust een kijkje!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN