Filter op

0 artikelen gevonden.

Materiaal

De schoenmaten bij GENTS lopen van 39 tot en met 48, hierdoor heeft GENTS voor bijna iedereen de geschikte maat beschikbaar. Bij deze schoenen horen kousen. Neem daarom ook een kijkje bij de kousen van GENTS.

Veel mannen vinden het lastig om een suède schoen te combineren met de rest van hun outfit. Echter is dit makkelijk dan je zou denken. Bij suède schoenen is het belangrijk dat naast de kleur ook naar de structuur wordt gekeken. De structuur bepaalt wat de schoen uitstraalt. De kleur bruin combineert goed met een blauwe spijkerbroek of een blauw pak. De kleur blauw en de kleur bruin is een populaire kleurcombinatie die vaak voorkomt. Bruine schoenen zijn minder formeel dan zwarte schoenen. Heeft u een formele gelegenheid? Kies dan voor zwarte schoenen. Buiten formele gelegenheden zijn bruine schoenen een prima keus voor de man die goed gekleed door het leven gaat.  

Suède is gemaakt van leer, dit doen ze door de huid om te draaien. Dit betekend dus dat suède de binnenkant van de huid is. Dit maakt dat de stof zo zacht aanvoelt maar daardoor is deze leersoort gevoeliger voor vuil. Door de vezels aan het oppervlak neemt het leer snel vuil op. Hierdoor is de stof er gevoelig. Er wordt vaak gedacht dat suède schoenen veel onderhoud vergen. In theorie klopt dit ook alleen het vergt niet veel meer onderhoudt dan normale leren schoenen. Suède kan net zo slecht tegen vocht als normaal leer. Vaak wordt gedacht dat suède gevoeliger is voor vocht maar dat is niet waar. Mochten er watervlekken ontstaan op je schoenen dan kan je deze gemakkelijk weghalen met een borsteltje.

Het is aan te raden om je suède schoenen in te spuiten met aqua protectie. Hierdoor worden de schoenen beschermt tegen vocht en vuil. Daarnaast is het belangrijk om ze 1 keer in de 2 maanden op te poetsen. Hierdoor blijven het leer mooi. Hiervoor bestaan speciale suède borsteltjes. Deze zijn gemaakt van koperen haren. Hiermee kun je gemakkelijk het vuil uit het suède borstelen.