Filter op

3 artikelen gevonden.

Mix je maat

Doelgroep

Maat

Kleur

Prijs

Materiaal

Heren / Dames

***
Pasvorm

Het draagmoment
De smoking broek is onderdeel van de absolute klassieker die tijdens Black Tie evenementen wordt gedragen: de smoking. Deze dresscode wordt voornamelijk gebruikt tijdens feesten, gala’s en bruiloften die ’s avonds plaatsvinden. De  naam van de populaire dresscode is afgeleid aan de zwarte vlinderdas die beslist niet mag ontbreken op Black Tie gelegenheden. Omdat de smoking pantalon op zoveel diverse gelegenheden kan worden gedragen, is de kans groot dat het kledingstuk een keer goed  van pas komt. Zorg er daarom altijd voor dat je een nette, comfortabele smoking pantalon van top kwaliteit in de kast hebt hangen. De pantalons van GENTS bieden niet alleen ultieme draagcomfort, maar zijn daarnaast gemaakt van fijne stoffen die de kwaliteit van de broek waarborgen. Hierdoor kun je lang genieten van jouw lievelingspantalon. 

Verzorging van je pantalon
Een smoking pantalon haal je niet zo vaak uit de kast als andere pantalons, maar zodra je dit doet wil je er feestelijk uitzien. De smoking pantalon is een kledingstuk wat bijzonder lang mee kan gaan. We geven je enkele tips hoe je de pantalon kunt verzorgen om de perfecte staat te behouden, hoe vaak je deze ook draagt.

Een belangrijke tip is om op de wasvoorschriften van de labels in de smoking pantalon te letten. Hier staat duidelijk op aangegeven of de pantalon machine wasbaar is of niet. De meeste pantalons uit ons assortiment kun je niet in de wasmachine doen, ons advies is om de pantalon te reinigen door te stomen. Als je er toch voor de wasmachine kiest, zorg er dan voor dat je donkere was nooit combineert met licht gekleurde was. Daarnaast is het raadzaam om een zo laag mogelijke temperatuur te hanteren.

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken kun je naar een stomerij gaan. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen met hun expertise de vlekken op een juiste manier tegengaan. Minder hardnekkige vlekken kun je proberen zelf te verwijderen. Bedenk wel dat je niet te hard moet wrijven. Doe je dit wel, dan kan de stof beschadigen of het wordt mogelijk een permanente vlek.

De laatste verzorgingstip: bewaar de smoking pantalon samen met de colbert in een smokinghoes. Bij voorkeur een hoes die ademt. De hoes biedt bescherming en is perfect voor heren die hun smoking niet regelmatig dragen. De smokinghoes voorkomt een stoffige smoking. Als je je aan deze tips houdt, zul je heel lang kunnen genieten van jouw nieuwe investering!