Filter op

1 artikelen gevonden.

Doelgroep

Maat

Confectie maten

Kleur

Pakken

Mix je maat

Pasvorm

Materiaal

Prijs

Heren / Dames

Hoe draag je een rood pak? 

Een rood pak is uitermate geschikt bij een zwart of wit overhemd. Daarmee creëer je een bijna vrolijke look. De donkerrood getinte pakken, denk bijvoorbeeld aan een bordeauxrood pak, lenen zich beter voor een andere combinatie. De kleur bordeauxrood kun je namelijk naast wit en zwart ook combineren met bijvoorbeeld grijze, roze, donkerblauwe tinten. Zo’n diepe, donkere rode kleur geeft direct een fraaie vintage look, waardoor je tevens stijl en elegantie uitstraalt.

 

Bordeauxrode pakken worden in toenemende mate gedragen als trouwpak. De rode kleur straalt namelijk een sfeer van warmte, liefde, extase en verleiding. Ideaal voor een gebeurtenis zoals een bruiloft!

Wanneer draag je een rood pak?

Rode pakken stralen dus iets feestelijks uit. Dit maakt een pak in deze kleur bij uitstek geschikt voor feesten en partijen waar je een beetje deftig moet verschijnen. Door de warme kleur val je direct op bij de andere feestgangers. Maar rode pakken worden ook op de werkvloer gedragen. De kleur rood straalt namelijk ook zekerheid, stijl en elegantie uit. Het zorgt met andere woorden voor een boost van je zelfvertrouwen, want de kleur zal hoe dan ook opvallen en in de smaak vallen.

 

Tip van GENTS: je moet wel oppassen met een rood pak. Het is namelijk niet het meest geschikte pak om te dragen bij bijvoorbeeld een begrafenis. De donkerrood getinte pakken zouden eventueel nog geschikt zijn, maar dan wel bij voorkeur gecombineerd met een donker overhemd, het liefst zwart. 

Welke schoenen passen bij een rood pak?

Net als het overhemd raden we aan om de schoenen onder een rood pak in een neutrale kleur te doen. Zwart is bij uitstek geschikt, maar ook donkerbruine schoenen passen goed bij een (bordeaux)rood pak. Durf jij het al aan om voor een rood pak te gaan? Mocht je twijfelen, schroom dan niet om een keer langs te komen in een van de GENTS winkels. Daar kun je passen en kijken hoe een rood pak je staat. Onze medewerkers zijn blij om je te helpen met advies op maat. Er is altijd wel een GENTS winkel bij jou in de buurt, dus kom een keer langs!