Submenu

Jacquet/ Morning coat etiquette

Een jacquet wordt vooral gedragen op speciale gelegenheden, zoals bruiloften, paardenraces, schutterijen en koninklijke bezoeken. Omdat het jacquet, in tegenstelling tot rokkostuums en smokings, overdag gedragen wordt, wordt deze ook wel een morning coat genoemd. Bij Gents bestelt u het perfecte jacquet.

Het jacquet is een zwarte jas met lange, rond afgesneden voorpanden.

De pantalon is gestreept en wordt gedragen zonder omslag.

Bij de jacquet wordt een wit overhemd met een blinde knoopsluiting gedragen met dubbele manchetten. Hieronder wordt doorgaans een grijs vest gedragen, bij sommige gelegenheden een zwart vest.

De afwerking bestaat uit een grijze das en een mooie, zwarte of grijze hoge hoed in combinatie met gladde, zwart lederen schoenen en bijpassende riem.

Bekijk de jacquets van GENTS hier 

Het jacquet van Gents is gemaakt van zuiver scheerwol en heeft een klassieke uitstraling, zoals het een jacquet betaamt. Hierdoor is het jacquet perfect te gebruiken voor bruiloften en andere gelegenheden waar ‘jacquet’ of ‘morning coat’ de dresscode is.

Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kleuren stropdassen, bijvoorbeeld een uniforme kleur voor het gehele bruidspersoneel. Voor officiële gelegenheden wordt een grijze das onder het jacquet aanbevolen .