Filter op

5 artikelen gevonden.

Doelgroep

Maat

Kleur

Pasvorm

Materiaal

Prijs

Mix je maat

Heren / Dames

De collectie dames colberts van GENTS is tijdloos en representatief. Je kunt de colberts dragen op kantoor, bijvoorbeeld wanneer er een zakelijke meeting in de agenda staat gepland. Ook zijn de colberts geschikt voor feestelijke en formele gelegenheden. Denk hierbij aan een borrel, chique diner, verjaardagsfeest of trouwerij. De dames colberts van GENTS worden daarnaast ook gebruikt als onderdeel van bedrijfsuniformen.

 

Dragen van zakelijke kleding door vrouwen

Vroeger was het heel vreemd om een vrouw in een colbert te zien. Dit type zakelijke kleding was voorheen namelijk alleen bedoeld voor mannen. Dat zegt echter niet dat vrouwen het niet gingen dragen. Door de eeuwen heen waren er vrouwen die een trend startte: het begon allemaal met het broekpak. Al in 1870 deed een groepje vrouwen een poging om het stigma te doorbreken. Het duurde echter tot 1960 voordat vrouwen de broekpak ook op kantoor gingen dragen. Daarvoor werden vrouwen alleen gespot in een rok, een mantelpakje of een jurk.

Het dragen van zakelijke kleding zoals een dames colbert is dus een redelijk recente ontwikkeling. Bovendien was het ook verre van populair. Enkel en alleen sterke, onbevreesde jonge dames trokken in dit geval letterlijk de stoute schoenen aan en verschenen in een broekpak op kantoor. Door de jaren heen verdween de broek van het broekpak dat gedragen werd door vrouwen. Alleen de dames colbert bleef nog over. In de jaren ‘70 van de vorige eeuw werd de zakelijke kledingstijl voor dames beetje bij beetje geaccepteerd en door sommige grote merken zelfs gesteund. Dat brengt ons tot nu.

Etiquette voor de dames colbert

Uit deze korte geschiedenisles kun je concluderen dat de dames colbert helemaal nog niet zo lang bestaat en al helemaal nog nooit zo populair is. Zeker wanneer je weet dat de heren colbert al veel langer gedragen wordt. Wat wel grappig is om op te merken: de heren colbert werd tot de jaren 1960 à 1970 enkel gedragen als onderdeel van een pak. Rond dezelfde tijd dat de dames colbert in opkomst kwam, werd het voor heren tevens geaccepteerd om alleen het jasje te dragen.

Door de abrupte toename in populariteit is er eigenlijk geen officiële etiquette voor de dames colbert. Het ontbreken van een etiquette heeft zo zijn voordelen en nadelen. Ergens is het heerlijk dat je geen regels in acht hoeft te nemen wanneer je een dames colbert aan trekt. Aan de andere kant weet je dus nooit helemaal zeker welke combinaties wel goed zijn en door welke keuzes je beter niet kunt maken. GENTS heeft gelukkig een paar handige tips.

Combinaties met dames colbert

Een colbert is in de basis een fijn item die je op talloze manieren kunt combineren met andere kledingstukken. Ongeacht het seizoen kun je zo’n dames colbert uit de kast tevoorschijn halen. Een colbert werkt met andere woorden vrijwel altijd. Dat geldt voor zowel de heren als de dames. GENTS geeft een paar kledingcombinaties met een dames colbert die jou een zelfverzekerde en stijlvolle uitstraling geven.

Om te beginnen kun je jouw dames colbert combineren met een mooi overhemd. Een overhemd is zo’n kledingstuk dat ten allen tijde chique oogt. Bovendien zijn er genoeg verschillende overhemden op de markt vandaag de dag. Hierdoor kun je eindeloos variëren in verschillende effen kleuren en prints. De tip van GENTS: kies altijd een overhemd dat jou goed past en waarin jij je ook comfortabel voelt.

Naast het overhemd is het kledingstuk waarop je zo’n dames colbert draagt ook erg belangrijk. Trek bijvoorbeeld je favoriete colbert aan en combineer deze met een chique rok of nette pantalon. Draag hieronder bijpassende schoenen en jouw outfit is helemaal compleet. Combineer je een dames colbert met een rok? Let er dan op dat de rok niet te kort is of te strak zit. Een rok past perfect wanneer jouw rondingen worden geaccentueerd.