Filter op

4 artikelen gevonden.

Doelgroep

Maat

Kleur

Materiaal

Heren / Dames

De lengte van de mouwen van een colbert is een kwestie van jouw eigen smaak. Over het algemeen past een colbert goed wanneer de mouwen hiervan grenzen aan de handpalm. Je kunt ook kiezen voor iets kortere mouwen die eindigen bij de pols. Het mooie hieraan is het stukje overhemd wat onder de mouwen uitsteekt. Dit komt goed van pas als je een liefhebber bent van manchetknopen. Deze knopen zijn eveneens te bestellen via onze webshop.

 

Een absolute must-have
Modieuze, klassieke, stijlvolle en casual colberts; je kunt er nooit te veel van in je kast hebben hangen. Minimaal één colbert hoort er wel in de kast te hangen. Het liefst een colbert waarmee je zoveel mogelijk kan variëren. Colberts worden niet langer enkel gedragen tijdens zakelijke gelegenheden. Waar dit vroeger wel het geval was, wordt een colbert tegenwoordig gezien als een allrounder. Het jasje dient zich uitstekend voor bijna alle gelegenheden en situaties.

Steeds vaker dragen modieuze mannen een casual colbert onder hun favoriete jeans. Deze simpele outfit is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een etentje, verjaardag, feestje en borrel. Noem het maar op. Het kan bijna altijd, behalve tijdens hele formele gelegenheden. De combinatie tussen een stijlvol colbert met een simpele spijkerbroek is een prima middenweg om je driedelige pak in de kast te laten hangen. Ben je geen echte liefhebber van jeans, dan kun je de GENTS colberts ook combineren met een nette chino of pantalon.

Single breasted en double breasted
Er bestaan twee soorten colberts: single breasted en double breasted. Beide varianten zijn te herkennen aan het aantal knopen die gevestigd zitten aan de voorkant van het jasje. Een single breasted colbert komt over het algemeen het meeste voor. Deze colberts hebben aan de voorzijde een enkele rij knopen om het jasje mee te sluiten. Hiervan wordt de onderste knoop niet dichtgeknoopt. Vandaar de naam single breasted. Dankzij de enkele rij knopen vallen beide panden niet over elkaar heen. Dit in tegenstelling tot de double breasted colberts. Een double breasted colbert heeft een dubbele rij knopen waarvan één rij wordt gebruikt om het jasje mee dicht te knopen. Dit jasje ziet er net iets formeler uit dan een single breasted colbert, maar ook hier kun je voor een iets nonchalante look kiezen door de onderste knoop los te laten.

De revers
De revers zijn de teruggevouwen randen aan de voorzijde van de colbert die in het verlengde van de kraag zijn genaaid. Op GENTS.nl heb je de keuze uit ronde of puntige revers. Ronde revers bieden een moderne uitstraling en worden steeds populairder. Wil je een klassieke en iets formelere uitstraling? Kies dan voor een GENTS colbert met puntige revers. 

De juiste pasvorm
Een colbert moet zo goed mogelijk aansluiten op het lichaam en er mooi uitzien. Het is de bedoeling dat het jasje het lichaam flatteert zonder het gaat kreuken of trekken. De schouders zijn een goed uitgangspunt om te bepalen of je de juiste maat hebt gekozen. Hou hierbij in gedachte dat de schouderlijnen van het jasje overeen moeten komen met de natuurlijke breedte van je schouders. Als het gedeelte van de mouwlijn voorbij de schoudernaad meteen naar beneden valt, heb je de juiste maat aan. Het colbert is te klein als de schouder uitsteekt voorbij de schoudernaad. Dit voel je meteen zodra je je arm omhoog te tilt. De stof colbert gaat dan kreuken en je ziet de stof trekken. Let erop dat de vulling van de schouders niet voorbij de mouwlijn uitsteekt. Wanneer dit wel het geval is, is de colbert te groot en moet je een maatje kleiner bestellen.