Zo voeg je kleur toe aan jouw outfits

Zo voeg je kleur toe aan jouw outfits

Draag jij het liefst een outfit in knalkleuren? Of speel je liever op safe en kies je daarom meestal voor blauw of grijs? Veel mensen vinden het moeilijk om de juiste kleuren te combineren en grijpen daarom al snel naar neutrale kleuren zoals blauw en grijs. Zonde, want met een vleugje kleur geef je jouw outfit – én humeur! – de perfecte boost. Hoe kleurrijk je persoonlijkheid ook is, met onze 5 tips voeg je de juiste dosis kleur toe aan jouw outfits. Zeg het met kleur en ontdek hoe je verschillende kleuren makkelijk kunt combineren voor een trendy en sophisticated look!

  1. A pop of colour

Twijfel je welke kleuren bij jouw outfit passen? Kies dan voor één kleurrijk item dat de boventoon voert. Combineer bijvoorbeeld een opvallend marineblauw pak met een beige, zachtgroen of roze overhemd. Naar een familiediner? Style een okergeel linnen overhemd met een beige of blauwe broek. Draag daaronder matching loafers en je hebt in een handomdraai een casual-chique uitstraling.

  1. Combineer maximaal drie kleuren

Wil je toch meer dan één kleur in je outfit? Een belangrijke vuistregel is om maximaal drie kleuren te combineren. Ga voor items in kleuren die dicht bij elkaar liggen en vermijd een combinatie van primaire of complementaire kleuren. Een mix van primaire kleuren – rood, geel en blauw – komt heftig en wat goedkoop over. Ook complementaire kleuren als geel en paars matchen niet en maken je outfit ‘zwaar’. Een combinatie van blauw, paars en roze of een mix van mosgroen en oranje of brique maken je outfit interessant. Zo creëer je een stijlvol, kleurrijk geheel en voorkom je dat je outfit een drukke kermisattractie wordt.

  1. Chique in ton sur ton

Durf jij het aan, van top tot teen in dezelfde kleur? Met een ton-sur-ton-outfit zet jij de juiste toon. Of je nu naar de kantoortuin of een vriendenborrel gaat: een ton-sur-ton-look kan altijd! Gunstige bijkomstigheid: je lijkt nog langer als je kiest voor een outfit in dezelfde kleurtonen. Zorg ervoor dat de kleurtonen dicht bij elkaar liggen en kies bij voorkeur voor items van verschillende materialen. Match een roze polo met een aubergine kleurige pantalon, of een ijsblauwe trui met een denimblauwe chino.

Een andere optie is een monochrome outfit: geheel in zwart of camel voor een tijdloze, sophisticated look. Een paar mooi gekleurde sneakers of loafers zorgen voor de finishing touch. Voor welke kleurtonen kies jij: lavendelpaars, smashing groen of toch chique in brique?

  1. Draag donker op licht

Draag donker op licht om verschillende kleuren in je outfit beter te laten uitkomen. Onder een blauw colbert draag je bijvoorbeeld een hemelsblauw of trendy mintgroen overhemd. Een zandkleurige polo onder een zwart vest bezorgt je een look met klassieke feel. Onthoud: neutrale kleuren zoals zwart en grijs versterken zowel felle als lichte kleuren.

  1. Prints en gekleurde investment pieces

Hoewel basic items zoals een wit shirt, blauw colbert en een grijze pantalon onmisbaar zijn in je zakelijke garderobe, is het investeren in een kleurrijk jasje of een overhemd met opvallende print eveneens een must. In blauw kom je relaxed en zelfverzekerd over, en in geel of met een speelse print laat je jezelf van je creatieve kant zien. Wil je een representatieve uitstraling tijdens die belangrijke meeting? Met een stijlvol blauw geruit pak of colbert met subtiel streepdessin is dat een fluitje van een cent. Op donderdag ruik je het weekend al en maak je alvast plannen voor vrijdagavond. Om je creatieve geest op het werk te houden, kies je voor een overhemd met een inspirerende, kleurrijke print. Als het eenmaal vrijdag is en de deadlines zijn afgewerkt, is het tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Voeg een paar sneakers met kleuraccent en een jeans aan je print overhemd toe en go with the flow!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN