Zo creëer je de ideale festival-outfit voor mannen

Zo creëer je de ideale festival-outfit voor mannen

De ideale festival-outfit voor mannen: opvallend, praktisch en toch chic!

Dansen in de openlucht, lachen met vrienden en helemaal losgaan: klinkt dat je als muziek in de oren? Dan houd je er vast van om naar festivals te gaan. Mocht je een kaartje hebben bemachtigd voor een van de vele festivals deze zomer, dan wil je er natuurlijk ook het liefst tiptop bijlopen. Een festival vraagt om een opvallende, vrolijke outfit die tegelijkertijd praktisch en comfortabel is. Je moet er tenslotte de hele dag, en soms zelfs meerdere dagen, vrij in kunnen bewegen. Vind je het lastig om te bedenken wat je aan moet? Dan hebben wij een driestappenplan voor je om de perfecte festival-outfit voor heren samen te stellen!

Stap 1: Ga voor opvallend

Ga je naar een festival, dan kun je helemaal uitpakken met je outfit. Van franjes tot mesh, en van metallic tot gekke printjes: alles kan en mag! Met een vrolijk heren-t-shirt neem je een feestelijke vibe mee naar het festival. Of kies voor een overhemd met korte mouw in een opvallend printje. Voeg hier leuke accessoires aan toe, zoals een zomerse hoed of zonnebril, en je creëert eenvoudig de ideale outfit voor een festival.

Stap 2: Gemak dient de mens

Op festivals kun je het erg warm krijgen. Je staat vele uurtjes te dansen in een grote menigte mensen, vaak ook nog eens in de brandende zon. Kies daarom voor gemakkelijk zittende kleding die goed kan ademen. Katoen, linnen en andere natuurlijke materialen zijn luchtdoorlatend en staan erom bekend dat ze je lekker koel houden. Ga bijvoorbeeld voor ons opvallende overhemd met pelikaan-print. Dit overhemd is gemaakt van 100% katoen, dus perfect voor een warme festivaldag!

Houd er rekening mee dat het weer ook minder aangenaam kan zijn. Mocht er onverhoopt slecht weer zijn voorspeld, dan is het een goed idee om een regenponcho toe te voegen aan je festival-outfit. Een voorbereid mens telt voor twee!

Stap 3: Schoenen maken de man

Ga voor schoenen die lekker zitten en waar je gerust een hele dag mee kunt lopen (en dansen!). Laat slippers liever thuis, net als je nieuwste witte gympen. Biervlekken, modder en mensen die per ongeluk op je voeten staan, zijn onvermijdelijk. Kies liever voor een comfortabel paar sneakers. Ga voor een wat ouder paar, of behandel ze goed met een impregneerspray voordat je naar het festival gaat. Zo kunnen je schoenen tegen een stootje en hoef je je geen zorgen te maken dat ze stuk gaan of vies worden.

Veel festivalplezier! 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN